Belangrijke mededeling

Per 1 juli 2022 gaan wij stoppen met het aanbieden van de dienstverlening rondom e-mail, gebaseerd op POP3 en IMAP. Vanwege de toenemende (beveiligings-)eisen en risico's rondom mailsystemen zien wij ons genoodzaakt om deze beslissing te nemen. Vanaf 1 juli 2022 zullen onze mailservers niet meer reageren. Ons advies is om ruim voor de aangegeven datum uw mail te (laten) verhuizen.

Wij snappen dat het vervelend kan zijn om een nieuwe leverancier te vinden voor uw e-mail. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Kresco, een volledig gecertificeerde leverancier die alle kennis in huis heeft om uw e-mail over te brengen naar Exchange Office 365. 

In de komende periode zullen wij u telefonisch benaderen en u verder informeren over uw opties.

E-mail via het POP3 protocol

Als u e-mail gebruikt via het POP3 protocol dan worden uw e-mailberichten lokaal op uw computer opgeslagen. Dit is een behoorlijk verouderde techniek. Als er iets met uw computer gebeurt en u heeft geen back-up gemaakt van uw e-mailberichten, dan bent u deze e-mail allemaal kwijt.

E-mail via het IMAP protocol

IMAP is een vorm van het POP3 protocol. Bij IMAP worden uw e-mails bewaard op onze e-mailservers. Als uw computer crasht is dat geen probleem: zodra u uw mailprogramma en uw e-mail account weer installeert op uw computer kunt u via IMAP deze e-mail weer van onze servers downloaden.

 

E-mail via Outlook EXCHANGE Office 365

Deze laatste techniek is het paradepaardje van Microsoft. Qua techniek werkt het exchange protocol eigenlijk hetzelfde als IMAP. Maar zijn er zijn vele belangrijke bijkomende voordelen die u kunt teruglezen bij de FAQ.

Het belangrijkste voordeel van Office 365 is de optimale beveiliging. Er wordt voor het Office 365 platform gebruik gemaakt van state of the art beveiligingsoplossingen! De Nederlandse Bank (DNB) heeft, door het recht te krijgen onderzoek uit te voeren bij Microsoft, de weg vrijgemaakt voor financiële instellingen om gebruik te maken van Office 365. 

FAQ

Bekijk onze veelgestelde vragen, of het antwoord op uw vraag hier al tussen staat! Komt u er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0621560284 of stuur een e-mail naar info@yoron.nl.

 

 

Er zijn een aantal redenen waarom YORON heeft besloten te stoppen met POP3 en IMAP.

 • Cybercrime neemt hand over hand toe. Het kost steeds meer moeite om verouderde systemen als POP3 en IMAP hiertegen te beveiligen.
 • In de huidige situatie heeft u de beschikking over een opslagruimte van slechts 5 GB voor maximaal 5 e-mailaccounts. Dat blijkt steeds vaker volstrekt onvoldoende te zijn. Bij Outlook EXCHANGE Office 365 heeft u -per e-mailaccount- een opslagruimte van 50 GB.
 • Bij het gebruik van Outlook EXCHANGE Office 365 heeft u talloze extra voordelen. Kijk hiervoor bij de FAQ.

Wij stoppen uiterlijk per 01-07-2022 met deze diensten. Onze e-mailservers zijn vanaf deze datum niet meer te benaderen. Alle e-mail is dan verwijderd. U dient dus al uw e-mailberichten veilig te stellen (downloaden op uw eigen computer).

Wanneer u de overstap maakt naar Outlook EXCHANGE Office 365 dan ligt het natuurlijk voor de hand dat u alle huidige mails wilt meenemen.

Indien u via Kresco overstapt naar Outlook EXCHANGE Office 365 kunnen wij er voor zorgen dat al uw e-mailberichten worden overgezet naar het nieuwe systeem. Onze partner Kresco weet precies hoe Microsoft Exchange Online werkt en vraagt voor de implementatie een bescheiden bedrag.

Omdat u geen geld hoeft uit te geven aan nieuwe hard- en software zijn er geen initiële kosten om met Exchange Online te beginnen. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om Microsoft Exchange Online abonnementen rechtstreeks bij Microsoft af te sluiten.

Maar dan moet u zelf wel handig genoeg zijn om de initiële implementatie voor uw eigen rekening te kunnen nemen. De kennis die hiervoor nodig is logischerwijs niet bij ieder bedrijf aanwezig. Onze partner Kresco weet precies hoe Microsoft Exchange Online werkt en vraagt voor de implementatie een bescheiden bedrag.

Exchange Online is een cloud dienst waarvoor u een abonnement per maand per gebruiker betaald. Hierdoor kunt u iedere maand eenvoudig gebruikers toevoegen of verwijderen. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer u tijdelijk een stagiaire in uw bedrijf krijgt of wanneer er een medewerker uit dienst gaat. U betaalt alleen voor wat u gebruikt, wel zo overzichtelijk! Uw Microsoft Exchange Online abonnement rekt mee met uw bedrijf als elastiek!

Omdat Exchange Online een cloud dienst is, heeft u altijd, op iedere plaats en overal toegang tot uw e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities. Het enige dat u nodig heeft om uw mail te kunnen verwerken of bijvoorbeeld afspraken te plannen is een internetverbinding. Dit is ontzettend handig als u onderweg of op vakantie bent. Ook is dit dé ideale oplossing om te flexwerken! Met Exchange Online via Kresco bent u klaar voor de toekomst!

Met Exchange Online via Kresco heeft u vanaf ieder gewenst apparaat toegang tot uw e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities. Of u nu met een PC of Mac, een Windows, iOS of Android apparaat werkt. Zelfs op openbare computers in bijvoorbeeld een internetcafé of een computer van iemand anders. U kunt altijd veilig uw mail afhandelen en bijvoorbeeld afspraken inplannen. Met Exchange Online behoord het allemaal tot de mogelijkheden!

Met Exchange Online mist u nooit meer een e-mail bericht. Raakt u nooit meer belangrijke e-mail berichten kwijt en hoeft u nooit meer uw mail op verschillende apparaten op te ruimen. U kunt uw e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities bijhouden op ieder gewenst apparaat om het vervolgens nooit meer opnieuw te hoeven invoeren op één van uw andere apparaten! Exchange Online werkt naadloos samen met Outlook. Kresco laat via Exchange Online al uw apparaten met elkaar “praten” en zorgt ervoor dat alles automatisch synchroniseert!

In de huidige situatie heeft u voor maximaal 5 gebruikers met POP3/IMAP slechts 5 GB aan ruimte voor alle mailboxen. Dat is tegenwoordig bij lange na niet voldoende.

Met Exchange Online krijgt u -per gebruiker- een mailbox van wel 50GB. U hoeft zich dus nooit meer zorgen te maken of uw mailbox “te vol“ wordt. Daarnaast is het zelfs mogelijk om mailberichten te versturen tot wel 150MB groot! 

Tot 01-07-2022 betaalt u € 5,00 per maand en beschikt u over onderstaande faciliteiten:

 • 5 IMAP/POP3 accounts
 • 5 GB opslag voor alle accounts tesamen
 • SSL/TLS versleuteling (traject beveiliging)
 • anti-spamfilter en anti-virus
 • backup tot 1 week
 • elke volgende bundel voor 5GB opslag: € 2,50 per maand
 • elke volgende bundel van 5 e-mailaccounts: € 2,50 per maand

Na 01-07-2022 kunt u gebruik maken van het alternatief Outlook EXCHANGE Office 365. Indien u overstapt naar Outlook EXCHANGE Office 365 betaalt u vanaf 01-07-2022 per gebruiker/account per maand € 6,50 en beschikt u over onderstaande faciliteiten:

 • 50 GB opslag
 • SSL/TLS versleuteling (traject beveiliging)
 • anti-spamfilter en anti-virus
 • Nederlandse serverlocaties
 • automatische volledige backup
 • automatische updates
 • elke volgende bundel voor 50GB opslag: € 2,50 per maand
 • shared mailboxen: maximaal 5 - eenmalige inregelkosten € 17,50 per shared box.

Onze partner Kresco weet precies hoe Microsoft Exchange Online werkt en vraagt voor de implementatie een bescheiden bedrag.

Bestaande mail kan in veel gevallen worden overgezet. Ook voor de hiermee samenhangende werkzaamheden vraagt Kresko een bescheiden bedrag 

Wij begrijpen heel goed dat veiligheid een belangrijke factor is, alvorens u met uw bedrijf wilt overgaan naar diensten die in de cloud draaien. Het is immers voor ons de belangrijkste reden om te stoppen met POP3 en IMAP.

U zit er natuurlijk niet op te wachten, dat bedrijfsgevoelige informatie voor iedereen zomaar is in te zien of te kopiëren is! Van de noodzaak van een goede beveiliging is Microsoft zich terdege bewust.

Er wordt voor het Office 365 platform (waarvan Exchange Online een onderdeel is) dan ook gebruik gemaakt van state of the art beveiligingsoplossingen! De Nederlandse Bank (DNB) heeft, door het recht te krijgen onderzoek uit te voeren bij Microsoft, de weg vrijgemaakt voor financiële instellingen om gebruik te maken van Office 365.