Privacy speelt online een belangrijke rol. Of: dat zou het moeten doen. Voor het veilig versturen van bestanden zijn e-mail en USB-sticks geen geschikt middel met datalekken in het achterhoofd. Grote bestanden kunnen daarnaast een obstakel zijn.

Waarom kiezen voor SafeDownload

Een nieuwe werkwijze om bestanden te delen moet geen extra werk opleveren. Daarom hebben wij het delen van bestanden zo simpel mogelijk gemaakt zodat je het vlekkeloos kunt integreren in je huidige werkwijze. Met SafeDownload wissel je veilig bestanden uit met je relaties. Tegen lage kosten. 100% AVG - proof.

Veilig & versleuteld

Alle bestanden en bijbehorende data worden versleuteld opgeslagen. Elk bestand is alleen te ontgrendelen door de unieke code die de ontvanger heeft gekregen.

Het verzenden van de bestanden gebeurt altijd over een beveiligde verbinding.

Eenvoudig

Binnen no-time maak je een Bestandenmap aan en heb je bestanden toegevoegd aan deze map. 

Het systeem genereert direct een unieke code en een link die je kunt delen.

AVG proof

Privacy-gevoelige bestanden delen via SafeDownload zorgt ervoor dat je AVG-geschikt werkt als het gaat om bestandsdeling. 

Je geeft tegelijkertijd je relatie de mogelijkheid om veilig te communiceren met jou.

SMS verificatie

Met een 'twee-factor-verificatie' voeg je een tweede beveiligingslaag toe. Via SMS krijg je een code toegezonden waarmee je toegang krijgt tot de applicatie.

Om de kans op misbruik van privacygevoelige informatie nog verder te verkleinen, is de code maar tijdelijk geldig.

Hoe werkt het?

Er zijn 2 situaties waarin je SafeDownload kunt gebruiken.

Bestanden verzenden aan een relatie

Stel, je wilt een polis, gezondheidsverklaring, dossier, contract of een ander persoonlijk document verzenden aan iemand. Vanwege de privacy-gevoelige info wil je dit natuurlijk zo veilig mogelijk doen. Dat doe je zo:

 • Je maakt een Bestandenmap aan en geeft deze een eigen naam.
 • Een Bestandenmap kan meerdere bestanden/documenten bevatten. De bestanden/documenten kun je heel simpel in de Bestandenmap plaatsen (uploaden, max 1GB per Bestandenmap).
 • Een Bestandenmap heeft een unieke downloadlink.
 • Een Bestandenmap heeft ook een code (wachtwoord).
 • De link stuur je per e-mail naar je relatie, de ontvanger van de bestanden.
 • De code stuur je via een SMS (nummer niet bekend? Dan via e-mail)
 • Een Bestandenmap heeft altijd een houdbaarheid (maximaal twee weken).
 • Jouw relatie - de ontvanger - kan via de link en de code de bestanden downloaden.
 • Zodra de ontvanger het bestand heeft gedownload, ontvang jij daarvan bericht via e-mail.

Bestanden ontvangen van een relatie

Stel, je wilt een kopie van een legitimatiebewijs, een getekend contract of een ander persoonlijk document ontvangen van iemand. Je wilt deze persoon de documenten zo veilig mogelijk aan jou laten verzenden. Dat doe je zo:

 • Je kunt een Bestandenmap toevoegen en deze een eigen naam geven.
 • Een Bestandenmap heeft een unieke link.
 • De Bestandenmap heeft een code (wachtwoord).
 • Een Bestandenmap heeft altijd een houdbaarheid (maximaal twee weken).
 • Jij stuurt naar jouw relatie de link via een e-mail en de code via SMS.
 • Zodra jouw relatie op de link klikt en de code heeft ingevuld wordt een pagina geopend waarop jouw relatie zijn bestanden kan uploaden. Max 1GB per Bestandenmap.
 • Jij ontvangt direct een e-mail nadat jouw relatie een of meerdere bestanden heeft geüpload in de Bestandenmap.
 • Jij logt in in het systeem en download de bestanden die jouw relatie jou heeft toegestuurd.

Veelgestelde vragen

Nee. Met iedere moderne, up-to-date browser kan je bestanden verzenden en ontvangen. Er zijn geen extra vereisten voor het downloaden van de bestanden. Wel is het fijn als je internetverbinding snel is, dan gaat alles net even iets vlotter.

In een Bestandenmap kun je tot maximaal 1.000 MB aan bestanden/documenten uploaden.

Ja, dat kan. Met SafeDownload kun je bestanden sturen naar iedereen, dus ook naar personen/organisaties die geen licentie hebben.

 

Ja, dat kan. Het beste kan je dan de bestaande bestandenmap verwijderen en een nieuwe bestandenmap aanmaken. Dit is de veiligste manier omdat je daarmee ook een nieuwe link en code ontvangt.

Onze servers staan in Nederland. Dus geen kans op buitenlandse overheidsbemoeienis!

Nee. Bestanden worden versleuteld opgeslagen op onze servers. Alleen met de juiste code kunnen deze bestanden ontgrendeld worden.

Alleen voor ondersteuningsdoeleinden kunnen wij meekijken in jouw account.

Met SafeDownload ben je er 100% zeker van dat je documenten/bestanden alleen bij de ontvanger aankomen.

Waarom zou je SafeDownload willen inzetten?

SafeDownload zet de nieuwe standaard voor de financiële branche! Met SafeDownload bieden wij je standaard functies zoals een versleutelde verbinding, volledige end-to-end tracking en twee-factor-verificatie.

Dat is niet zo moeilijk uit te leggen. Onderstaand slechts een paar sleutelwoorden op je op weg te helpen :)

 • Datalekken
 • Hackers
 • AVG
 • Veiligheid
 • Snelheid
 • Controle
 • Reputatieschade
 • Klantvertrouwen

Uiteraard wil je als adviseur de privacy van je klanten beschermen. Maar met ‘gewone’ e-mail is het niet mogelijk om bijvoorbeeld veilig een e-consult te voeren. Omdat veel kantoren vaak onbekend zijn met veilige mogelijkheden besluiten zij in veel gevallen toch ‘gewone’ mail in te zetten, vaak voorzien van disclaimers als deze:

“Onze mail aan u is NIET geëncrypteerd en gaat via het openbare internet en is dus ook NIET beveiligd. Dit houdt in dat er wat betreft de gemailde gegevens bepaalde risico's gelopen worden. Dit risico ligt bij u als gebruiker. Ons kantoor is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade die uit deze mailwisseling voortkomt.”

Even los van het feit dat je je met een dergelijke disclaimer niet kunt vrijwaren van aansprakelijkheid, is er bij gebruik van gewone e-mail altijd sprake van een mogelijk datalek! Je kunt immers niet met zekerheid vaststellen dat de informatie niet door anderen is ingezien.

Financiële, polis-, contract- en medische gegevens zijn zeer gevoelige persoonsgegevens. Het gebruik van een communicatiekanaal zonder encryptie en zonder aanvullende beveiligingsmaatregelen is een inbreuk op de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor de Autoriteit Persoonsgegevens kan die inbreuk aanleiding zijn om een aanwijzing of boete op te leggen, zeker omdat door gebruik van de disclaimer blijkt dat de risico’s van het gebruik van gewone e-mail wel bekend waren.

Het is je vast ook wel eens overkomen: de e-mail meldt dat grote bestanden versturen niet lukt. Vooral als je aan het werk ben is dat irritant: tijd is immers geld. Met allerlei omslachtige handelingen kun je uiteindelijk toch je zakelijke grote bestanden versturen, maar echt praktisch is het niet. Laat staan veilig, dit kan veel makkelijker via ASSU SafeDownload!

Limieten
Waar komen die limieten eigenlijk vandaan? Van origine zijn e-mailprogramma’s ontwikkeld om tekstberichten uit te wisselen. Hiervoor is een limiet van 10 MB meer dan voldoende. Logisch dat 10 MB als limiet werd ingesteld om te voorkomen dat servers te vol werden. Toen de bijlage-optie werd toegevoegd, zat het hele e-mailsysteem al vast aan de ingestelde limieten.

Let op
Veel mensen versturen tegenwoordig grote bestanden met cloudoplossingen als Google Drive, Dropbox en OneDrive van Microsoft. Handig voor het versturen van je vakantiefoto’s, maar niet voor het veilig versturen van gevoelige zakelijke bestanden.

Onderstaande mail-clients en organisaties ben je vast al eens tegengekomen. Geen van allen bieden je de 100% veiligheidsgarantie die voldoet aan de eisen van de AGV als het gaat om het versturen van bestanden met privacy-gevoelige informatie!

Deze gratis verstuurdiensten hebben één groot nadeel, ze missen een aantal essentiële veiligheidschecks. En je moet je eens afvragen waarom deze diensten GRATIS zijn!

 

            

 

En je wilt absoluut niet hebben dat bestanden in handen kunnen komen van (buitenlandse) overheden, onbevoegde personen of criminele organisaties. YORON biedt je een kwalitatief hoge en zeer geavanceerde oplossing!

Hacks en dataleks domineren de nieuwsheadlines. Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker, zeker bij veilig grote bestanden versturen.

Het grote veiligheidsprobleem hierbij is dat ze vaak over externe servers verstuurd worden. Hier ligt een groot veiligheidsrisico. Een risico dat je zeker niet met belangrijke zakelijke en/of privacy-gevoelige documenten wil lopen.

Om de veiligheid écht te borgen, zijn er een aantal extra veiligheidsstappen nodig. Stappen die in de software en in de simpele opzet van SafeDownload verwerkt zitten.

Veranderen wij de verzonden/ontvangen bestanden?

Nee! We zouden het niet eens kunnen al zouden we het willen! Het enige wat wij doen is het klaarzetten van bestanden in een up- & downloadmap. Jij bent de eigenaar van de bestanden en daarom de enige verantwoordelijke.

Om de veiligheid te garanderen worden je bestanden met TLS beveiligd en op een veilige manier bewaard. Geuploade bestanden kunnen alleen worden gedownload via een unieke downloadlink

Hoe veilig is ons portaal?

Bijzonder veilig! Simpel gesteld: wij moeten voldoen aan de hoogste eisen die de EU heeft geformuleerd. Onze privacy en veiligheidsstandaarden zijn in overeenstemming met het hoge niveau van databeveiliging zoals dat door de AVG wordt bepaald.

Waar bewaren wij je bestanden?

Onze servers staan in Nederland. Dus geen kans op buitenlandse overheidsbemoeienis!

 

SafeDownload

 1. is een uiterst snelle en veilige oplossing om (grote) bestanden te versturen
 2. wordt enkel en alleen op servers in Nederland gehost
 3. slaat bestanden op en versleutelt deze op een manier waardoor alleen de ontvanger erbij kan. Zelfs wij kunnen er niet bij!
 4. gebruikt persoonsgegevens alleen voor overdrachten en overdrachtstracering. Gegevens worden nooit aan derden doorgegeven en/of verkocht.
 5. past altijd moderne, up-to-date technologieën toe om de veiligheid en privacy, en die van je klanten, maximaal te waarborgen.

Jij hebt je eigen core-business! En jij wilt ontzorgd worden. Wij helpen jou daarbij.

SafeDownload biedt je ondersteuning: vraag het ons en wij komen met een oplossing! 

En.......eh.....wij zijn snel, erg snel!

Aanmelden

Veilig en versleuteld bestanden verzenden naar een relatie? Maak dan een account aan. Binnen een paar minuten kan je aan de slag.

Aanmelden