Een onmisbare tool bij excellente advisering!

 

 

Wie werken er al met My TP?

Van Lunen Adviesgroep

Assurantiebedrijf van Peppen

Assurantiekantoor Kruis

 

Over My TPDe app wordt geleverd via onze netwerkpartner My TP. 

 

Om altijd het beste voorstel aan jouw klant voor te kunnen leggen is het verstandig meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Met My TP vergelijk je eenvoudig en efficiënt de dekkingen, voorwaarden en premies van de intermediairmaatschappijen.

Als je niet of nauwelijks vergelijkt, bied je dan voldoende toegevoegde waarde aan je klant? Als je wel 2 of meer maatschappijen meeneemt in het offertetraject is het al snel interessant om My TP te gebruiken. 

Waar staat My TP voor?

Samen met YORON is My TP er van overtuigd dat de gemiddelde consument zich niet alleen kan redden in de financiële wereld. Bij complexe producten is dat duidelijk, maar bij de simple risk producten is dat niet bij iedereen duidelijk. De partijen die online verzekeringen bieden laten de consument wél denken dit zelfstandig te kunnen.

Sommige consumenten denken namelijk echt dat de auto na 6 jaar altijd goedkoper verzekerd kan worden. Dat kan ook, als de dekking wordt teruggeschroefd naar beperkt casco. Elke adviseur kan wel een aantal redenen verzinnen waarom de dekking voor de auto na 6 jaar nog niet teruggeschroefd moet worden naar beperkt casco. Online verzekeraars richten zich op de massa, waar de adviseur zich op de individuele klant kan richten.

En dat is precies waar de financieel adviseur meerwaarde kan bieden. Wij geloven in de rol van de financieel adviseur, het persoonlijke contact en het advies dat is afgestemd op de individuele klant.

 

Waar gaat My TP voor?

My TP is bezig met de ontwikkeling van tools, waarmee elke adviseur de ultieme situatie voor de particuliere klant kan realiseren. Het vergelijkingsprogramma van My TP wordt de komende periode uitgebreid met meerdere maatschappijen. Heel graag zoeken wij de feedback van de financieel adviseur! Het programma wordt zo ontwikkeld door en voor financieel advieskantoren!

Achter de schermen is My TP druk, om naast de ‘vergelijkingsstraat’ ook de ‘inventarisatiestraat’ en ‘aanvraagstraat’ te ontwikkelen. De adviseur of de backoffice kan dan eenvoudig de klantsituatie inventariseren, een vergelijking maken en hier vervolgens het advies op baseren.

Wanneer een klant met behulp van een inventarisatie en vergelijking in My TP is geadviseerd, dan is een periodieke check eenvoudig. De geselecteerde voorwaarden geven aan wat de klant belangrijk vond en met een digitaal formulier kan er eenvoudig gecheckt worden of er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de klantsituatie.

Onze roadmap?

My TP is bezig om koppelingen te ontwikkelen met assurantiesoftware, zoals Anva, Unit4, A.I. Automatisering, Assistent, Onlinepro, etc. Met deze koppeling worden bestaande klant- en polisgegevens met één druk op de knop meegenomen naar My TP en van daaruit naar de extranetten van de maatschappijen! 

Hoe werkt het vergelijkingsprogramma?

Het doel van My TP is om het offertetraject veel effectiever in te richten en handmatige en dubbele invoer zoveel mogelijk te voorkomen. Om tot een passend voorstel voor de klant te komen worden er soms wel 3 of meer extranetten gevuld, om deze vervolgens te verwerken in een overzicht voor de klant. Dit offertetraject kost gemiddeld meer dan 30 minuten. 

Met het vergelijkingsprogramma van My TP is de tijdsduur van dit traject teruggebracht naar 5 minuten! In slechts 5 minuten maak je dus een vergelijking van alle aangesloten maatschappijen op basis van premies, dekkingen en voorwaarden. Met deze werkwijze wordt enorm veel tijd bespaard en meer toegevoegde waarde aan de klant geleverd!

Maak vergelijking
2 minuten werk

Maak in 2 minuten een volledig vergelijkingsoverzicht

Vergelijk producten per verzekeraar en in pakketvorm, inclusief pakketkorting, commerciële korting, provisiekorting of een eventuele tweede-gezinsautoregeling.

Maak vergelijking +
4 minuten werk

Maak in 4 minuten een vergelijking, inclusief het vullen van het extranet

Met de koppelingen naar het extranet bespaar je nog meer tijd. Neem alle ingevoerde gegevens met één druk op de knop mee naar het gewenste extranet!

Uitleg
per video

Het vergelijkingsoverzicht uitgelegd

Pas het flexibele vergelijkingsoverzicht naar wens aan. Voeg voorwaarden toe die jij of de klant belangrijk vinden. Gebruik dit overzicht als visuele onderbouwing, als dossiervorming en als optimale service naar jouw klanten.

Aanvragen
Aanvragen vanuit My TP

Verzekeringen met 1 druk op de knop aanvragen bij de betreffende verzekeraar. De in My TP ingevoerde gegevens worden automatisch gevuld in het extranet tot (en met) de offerte.

Vervolgens kan de offerte worden opgeslagen of worden doorgezet naar een aanvraag. Zo kan de aanvraag altijd handmatig in het extranet gecontroleerd worden.

De aanvraagfunctie werkt inmiddels voor 10 aangesloten verzekeraars waaronder Aegon, Allianz, a.s.r., Goudse, Klaverblad, NN, Reaal en meer...

Woninggegevens
Woninggegevens van Infofolio en BAG

De woninggegevens worden opgehaald bij InfoFolio en BAG. Met deze gegevens wordt automatisch de herbouwwaarde en inboedelwaarde berekend, zoals dat ook in het extranet van de betreffende maatschappij gebeurt. InfoFolio berekent hiervoor aan My TP 'credits' die je kunt aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig.

Het netto-salaris om de inboedelwaarde te berekenen en specificaties van de woning zoals een schuin of plat dak kunnen handmatig worden opgegeven.

Kentekengegevens
Kentekengegevens RDW

In My TP worden de voertuiggegevens automatisch aangevuld op basis van het kenteken via een koppeling met de database van het RDW. Het RDW rekent hiervoor 'credits' die je kunt aanschaffen.

Hiermee kunnen de premies voor auto en motor worden berekend.

Zonder deze credits is een berekening voor de auto en motor niet mogelijk. Credits verlopen niet.

Aanvullend
Aanvullende dekkingen

Per maatschappij kunnen alle specifieke dekkingen worden geselecteerd om het voorstel voor de klant perfect te laten aansluiten op risico’s en wensen.

Vervolgens kan bijvoorbeeld de voorwaarde worden toegevoegd hoe camera’s zijn verzekerd. Afhankelijk van de dekkingen die bij inboedel zijn geselecteerd zie je in het laatste overzicht van de vergelijking of camera’s binnens- of buitenshuis zijn verzekerd, tot welk bedrag en of er een eigen risico van toepassing is.

Door dekkingen en voorwaarden te vergelijken ziet de klant precies waarom een bepaalde verzekering (of pakket) voor hem het best passend is. Met deze werkwijze wordt premie minder leidend.

Vergelijking
Vergelijking op basis van de huidige verzekering

Voeg de huidige verzekeringen van de klant toe en zet er vervolgens 1 of meerdere voorstellen naast. Zo kan er eenvoudig worden laten zien waarom de klant beter voor een andere verzekering of pakket kan kiezen.

Op basis van premie en voorwaarden kan de klant gericht geadviseerd worden. Op termijn kan er een vergelijking worden gestart vanuit het systeemhuis van de tussenpersoon en wordt deze kolom automatisch gevuld.

Op deze manier is actief beheer van de verzekeringen veel efficiënter in te richten.

In de praktijk
Hoe werkt My TP in de praktijk

My TP gebruiken bij startersJe hebt geen huidige verzekeringen om rekening mee te houden en je kunt na een inventarisatie de vergelijking in 2 minuten hebben afgerond.

My TP gebruiken bij nieuwe klantenNieuwe klanten, met bestaande verzekeringen, moet je overtuigen. Dat kan op persoonlijk vlak, maar daarnaast ook op voorwaarden en premie.

My TP gebruiken bij huidige klanten: Houd het pakket eens proactief (zorgplicht) tegen het licht. Niet alleen hou je er een tevreden klant aan over, maar misschien vertelt hij dit wel door en/of houd je extra handel over aan deze klant.

 

 

Welke maatschappijen zijn aangesloten op My Tp?

ASR

Klaverblad

Reaal

Goudse

Unigarant

Nationale Nederlanden

Ansvar

Tarieven

Om gebruik te maken van het vergelijkingsprogramma My TP is de basislicentie verplicht. De basislicentie kan worden uitgebreid met de functie: Versneld aanvragen. Ingevoerde gegevens worden met deze functie met één druk op de knop meegenomen naar het gewenste extranet.

Om voertuigen (auto en motor) te kunnen berekenen en vergelijken zijn credits verplicht. Woonhuis- en inboedelverzekeringen kunnen zonder credits worden berekend en vergeleken, echter kunnen de herbouw- en inboedelwaarde afwijken als er niet met de juiste gegevens wordt gerekend. De premies zullen in dat geval ook kunnen afwijken.

Goed om te weten:

  • ingangsdatum: datum oplevering dienst
  • Licenties lopen 12 maanden per ingangsdatum en zijn na het eerste jaar per maand opzegbaar
  • opzegtermijn: 1 maand
  • Tarieven zijn inclusief btw, per jaar
  • De doorlopende korting van 20% geldt enkel voor bestaande relaties van Yoron
Basislicentie
€ 300,00 per jaar -/- 20% korting

Met de basislicentie kunnen onbeperkt vergelijkingen worden gemaakt van het woonpakket (woonhuis, inboedel, avp, rb, reis en ongevallen).

Bestel hier je (proef) licentie
Versneld aanvragen
€ 100,00 per jaar -/- 20% korting
Met de functie versneld aanvragen worden de in My TP ingevoerde gegevens met één druk op de knop meegenomen naar gewenste extranet van de verzekeraar. Hiermee wordt dubbele invoer voorkomen.
Bestellen
Woningcredits
Staffelkorting
Voertuigcredits
Staffelkorting

Maak gebruik van de proeflicentie - 2 weken - zonder kosten!

 

 

Ja, ik wil mijn kantoor aanmelden