Over Trees for all

 

Samen planten we bomen. Voor een groene en gezonde wereld.

Trees for All bestaat al ruim 20 jaar en is een erkende stichting met CBF-keurmerk en ANBI-status. Het CBF toetst of erkende goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen waardoor u verzekerd bent dat uw donatie bijdraagt aan een betere wereld en u zeker weet dat Trees for All betrouwbaar is.

 

Trees for All plant bomen voor het leven

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom planten we wereldwijd nieuwe bossen, herstellen we gedegradeerde bossen en maken we mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

YORON en Trees for all

Bij YORON vinden wij duurzaamheid een belangrijk thema. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met Trees for all een daadkrachtige organisatie met bevlogen mensen die zich met energie en plezier inzetten voor een groene en gezonde aarde. Zij doen hun werk op een duurzame, deskundige, betrouwbare, persoonlijke en positieve manier.

In de samenwerking met Trees for all doneert YORON elk jaar 150 bomen. Voor elke nieuwe klant of nieuwe afgenomen product/ dienst (Toolkit/ Webapp) bij bestaande klanten willen onze klanten uitnodigen om via ons óók een boom te doneren. Zodat onze doelstelling, het planten van 300 bomen in 2022, behaald kan worden en we zo samen kunnen zorgen voor verduurzaming van de branche.

 

Hoe kan ik deelnemen aan deze actie, en wat mag ik daarvan verwachten?

Bij het afnemen van een nieuw product/dienst (Website, Toolkit en/of Webapp) krijgt uw kantoor de mogelijkheid om een donatie te doen in de vorm van een boom a € 5,00. YORON zorgt er vervolgens voor dat deze boom via Trees for all wordt geplant.

Trees for all plant bomen in Nederland en het buitenland. Ze steunen heel veel verschillende (her)bebossingsprojecten, omdat ze brede impact willen maken. Zo dragen we samen bij aan een gezonder klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden voor iedereen. Daarnaast worden alle bomen ook duurzaam onderhouden. Hierdoor weet u zeker dat uw boom goed terecht komt en ook goed wordt onderhouden.

Meer informatie over de projecten

Voor het planten van de bomen zijn wij afhankelijk van het boomplantseizoen in het betreffende land en gebied. In Nederland planten we tussen eind november en medio maart. In deze periode zijn de bomen in winterrust en kunnen ze in het voorjaar zonder grote ‘schok’ gaan groeien. Bovendien is het dan meestal niet heel warm en droog en kan de boom onder gunstige omstandigheden een start maken. In de tropen gaan de boompjes de grond in bij aanvang van het regenseizoen. Wanneer er midden in het regenseizoen wordt geplant, kunnen de zaailingen wegspoelen en aan het einde van het regenseizoen is vaak te laat voor goede wortelontwikkeling om de droge tijd door te komen.

Sommige projecten worden binnen één jaar gerealiseerd, andere projecten hebben een langere looptijd. In dat geval wordt de totale aanplant over meerdere jaren verdeeld.

In Nederland en in het buitenland planten wij zoveel mogelijk inheemse boomsoorten aan. Bomen die van oudsher ergens voorkomen, zijn aantoonbaar beter voor de biodiversiteit, bodem en waterhuishouding. Ze geven letterlijk meer leven, zowel onder als boven de grond. Denk aan schimmels, insecten, vogels en zoogdieren. In Nederland planten we gemiddeld 15 tot 20 soorten aan, vooral loofbomen. Zo ontstaat er op termijn een gevarieerd en gezond bos. Om onze bossen klimaatbestendig te maken, wordt ook gekeken naar Zuid-Europese soorten. Deze bomen zijn beter bestand tegen droogte en hitte en zijn tevens bestand tegen een koude winter.

In ontwikkelingslanden waar we werken, wordt de keuze van geschikte boomsoorten samen met de lokale bevolking bepaald. In projecten voor bosherstel gebruiken we zoveel mogelijk bedreigde en endemische soorten. In de nabijheid van de dorpen en op agrarisch land is het belangrijk dat de bomen waarde hebben, bijvoorbeeld voor voedsel of medicijnen. Op die manier is ook het lange termijn beheer beter geborgd.

 

 

Als uw kantoor meedoet met deze actie zullen wij u voor € 5,00 per boom factureren. Uw donatie wordt door YORON overgemaakt naar Trees for All.

YORON verdubbelt het totaalbedrag van alle donaties in een kalenderjaar met een minimum van € 750,00.

Als tegenprestatie zal het logo van Trees for All worden geplaatst in de footer van uw website met een link naar www.treesforall.nl en wordt de naam van uw kantoor gepubliceerd op onze website. Uw donatie zal tot slot ook kenbaar worden gemaakt via onze social media kanalen.

Wilt u ook een boom doneren?

Klik dan hier!
Een boom doneren
vanaf € 5,00

Met een donatie van € 5,00 planten wij via Trees for all een boom!