VALIDAT: op afstand je klant identificeren

VALIDAT: een Extra service voor jouw klanten!

Een onmisbare tool bij excellente advisering!

 

 

Over Validat

De service wordt geleverd via onze netwerkpartner Validat. 

 

Op afstand je klant identificeren

De huidige crisistijd brengt digitalisering in een stroomversnelling. Klantcontact gaat zoveel mogelijk op afstand en daarmee is online klantidentificatie nog nooit zo relevant geweest. Daarom stellen Intersoftware en Signicat per direct betrouwbare online klantidentificatie ter beschikking: Validat.

Deze module is ontworpen als een marktbrede oplossing voor identificatie op afstand, geschikt voor alle klanten, alle intermediairs en alle geldverstrekkers. De module wordt online gebruikt: een installatie, implementatie of koppeling met bestaande (advies)software is niet nodig.

Kosteloos tot 1 juli 2020

Begin maart is Intersoftware een pilot gestart met een module voor online klantidentificatie. Vanwege de coronacrisis en de maatregelen van de overheid is de vraag naar een dergelijke oplossing extreem gestegen. Door Validat gratis beschikbaar te stellen tot 1 juli 2020 kunnen alle advieskantoren hun klanten veilig, betrouwbaar én eenvoudig online identificeren.

Hoe werkt Validat?

Validat is eenvoudig, snel en veilig. Advieskantoren vragen hun klanten zich online te identificeren in de module: een website in de huisstijl van jouw kantoor. Op de website identificeren klanten zich met iDIN en een kopie legitimatiebewijs. De module voert geautomatiseerd controles uit, zoals op de echtheid van het legitimatiebewijs. Als de controles positief zijn, verwerkt de module de informatie in één PDF-document. Het PDF-document kan jouw kantoor in het reguliere proces, bijvoorbeeld via het HDN-kanaal, aan geldverstrekkers aanbieden.

Welke stappen moeten er worden gezet?

Je kunt je met onderstaande button aanmelden voor een abonnement op Validat.

 

Aanmelden

Nadat je aanvraag succesvol is verwerkt worden de volgende stappen beschreven waarmee je Validat-account wordt aangemaakt:  

  1. Je krijgt in je mailbox een link toegestuurd waarmee je het account aanmaakt. 
  2. Je moet inloggen met twee-factor-authenticatie. Na het inloggen kom je terecht op een lege pagina.
  3. Je kunt nu je eigen huisstijl toevoegen aan je account, zoals een logo en huisstijlkleur. Dat gebeurt op het domein www.digitaal.id/admin-branding.   (je moet hiervoor ingelogd zijn)
  4. Je Validat-account is nu klaar voor gebruik.  

In de periode daarna ontvang je een aantal e-mails met praktische informatie en tips om met Validat aan de slag te gaan. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Geen mails ontvangen? Ook niet in je spambox? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan. Laat het ons weten door middel van een mail naar info@validat.nl.

Nadat je www.digitaal.id/admin-branding je huisstijl hebt ingevoerd en hebt aangegeven welke gebruikers er mogen werken met de applicatie (gebruik de generieke oplossing, dus geen gepersonaliseerde links!) ga je naar 'instellingen' door rechtsboven te klikken op de accountnaam.

Op de pagina die dan verschijnt vind je de link die je kunt delen met je klanten van wie je de identiteit wilt valideren.

Deze link stuur je naar Yoron toe met het verzoek om deze op de website te plaatsen. Wij bouwen dan onder de rubriek 'Service' een 'Validat-pagina' en plaatsen daar de button met de link die je hebt aangeleverd.

Wil je nu van een klant een validatie hebben, dan vraag hem te surfen naar deze pagina en gebruik te maken van de button. Natuurlijk kun je de validatie-link oor 'knippen & plakken' in een e-mail naar je klant.

Onderstaand een voorbeeld van zo`n link die wij op je website plaatsen!

 

Identificatie module starten

Wat zijn onze redenen?

YORON breidt gestaag haar partnernetwerk verder uit. Validat wil graag haar diensten zo breed mogelijk aanbieden en heeft daartoe de samenwerking met YORON gezocht.

En wij vinden deze digitale service van Validat een méér dan wezenlijke bijdrage aan de verdere digitalisering van kantoorprocessen!

 

Ja, ik wil mijn kantoor kosteloos aanmelden!