werk & inkomen 

Voor ontslagvergoedingen die u vóór 2014 heeft ontvangen gold dat u die kon parkeren met uitstel van belastingheffing. Dat kan nog steeds. U kunt het geld ook verhuizen naar een andere 'parkeerplek'. Zo kan het kapitaal nog verder groeien. Bereken hier wat uw eindkapitaal wordt als u het geld nog een aantal jaren wegzet.

 

startbedrag

aantal maanden

verondersteld rendement per jaar

Hoe hoog is de uitkering die u per keer zult ontvangen uit uw ontslagvergoeding? Deze berekeningen laten u zien welk bedrag u per maand, kwartaal, halfjaar of jaar kunt verwachten.

 

beschikbaar kapitaal

aantal maanden waarin het kapitaal wordt opgesoupeerd

verondersteld rendement per jaar

https://www.nhp.nl/gouden-handdruk/berekenen/berekening-uitkering-per-maand 

 

U wilt geld apart zetten voor een aanvulling op uw pensioen. De fiscus helpt met de lijfrenteaftrek. Hoeveel u mag aftrekken ligt aan uw fiscale jaarruimte. Met deze online berekening van de jaarruimte kunt u uw lijfrente inleg goed afstemmen op het bedrag dat u als aftrekpost mag opvoeren.

https://www.nhp.nl/pensioen-lijfrente/informatie/belasting/jaarruimte-lijfrenteaftrek 

 

- belastingjaar

- jaarinkomen jaar x

- Factor A jaar x

 

 

De berekende jaarruimte is aftrekbaar als u dit bedrag in het betreffende belastingjaar als lijfrentepremie heeft gestort. Heeft u niet tijdig gestort? Gebruik dan de niet-benutte jaarruimte als reserveringsruimte.

Sparen voor aanvullende lijfrente op bankspaarrekening

Uw pensioen kan wel wat aanvulling gebruiken. De fiscus helpt u hierbij door de inleg voor een lijfrente - binnen grenzen - aftrekbaar te maken voor de inkomstenbelasting. Sparen voor een lijfrente kan heel goed via banksparen.

 

type storting

inleg

aantal jaren sparen

 

Resultaat: eindkapitaal

 

Bereken hoe lang het duurt om extra pensioen op te bouwen

U wilt een aanvullend pensioen opbouwen. Daarvoor kunt u per maand een bedrag opzij zetten. Berekenen hoe lang het duurt om het kapitaal dat nodig is voor uw lijfrente bij elkaar te sparen? Vul kapitaal, maandelijkse inleg en rendement in voor een online berekening van het aantal maanden dat u nodig heeft.

 

benodigd kapitaal

inleg per maand

verondersteld rendement per jaar

verondersteld rendement 2 per jaar

Bereken de benodigde inleg per maand voor extra pensioen

U wilt sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Hoeveel moet u per maand inleggen om het lijfrentekapitaal dat nodig is bij elkaar te sparen? Hier maakt u een berekening van de benodigde inleg per maand voor uw extra pensioen. Vul kapitaal, looptijd en rendement in om de maandinleg te berekenen.

 

 

Bereken het eindkapitaal van een maandelijkse storting

U wilt kapitaal opbouwen voor extra pensioen. Met een maandelijkse storting spaart u een lijfrentekapitaal bij elkaar. Bereken hier welk eindbedrag u krijgt door elke maand een bedrag opzij te zetten voor uw oudedag. Vul maandbedrag, looptijd en rendement in voor de berekening van het eindkapitaal.

 

 

Bereken het eindkapitaal van een eenmalige inleg

U wilt een lijfrente opbouwen met een eenmalige storting. Of u wilt een vrijkomend lijfrentekapitaal verder laten groeien. Bereken welk eindbedrag u behaalt als u een groot bedrag voor een aantal jaren wegzet. Vul eenmalige storting, looptijd en rendement in voor de berekening van het eindkapitaal.

Bereken het bruto-netto loon, belastingen, heffingskortingen, bijtelling auto/fiets van
de zaak, vakantiegeld, transitievergoeding, autokosten, vermogensopbouw DGA in bv
of privé etc.

Als zzp'er is het van belang dat je rekent met een goed uurtarief. Is het al weer even geleden dat je naar je uurtarief hebt gekeken? Check dan onze tips en bepaal of je uurtarief nog goed is.  

1. Wat zijn je privé-uitgaven?

Wat geef je uit aan woonlasten, boodschappen, vakanties, de auto, etc. Heb je die uitgaven op een rij? Ga dan naar stap 2. Weet je het niet? Bereken die uitgaven dan met behulp van het Nibud. 

2. Heb jij (of je partner) nog andere inkomsten? 

Werk je ook nog in loondienst, heb je andere inkomsten of heeft je partner een inkomen? Tel dan deze inkomsten bij elkaar op.

3. Trek je inkomsten af van je uitgaven

Zijn je inkomsten voldoende om je privé-uitgaven te betalen? Dan zijn je privé-uitgaven niet van belang voor het berekenen van een goed uurtarief. Kom je nog een bedrag tekort, hou dan rekening met deze privé-uitgaven. Noteer het maandbedrag dat overblijft en reken het om naar een bedrag per jaar.

4. Hoe hoog zijn je zakelijke lasten? 

Zet je zakelijke uitgaven op een rij. Hoeveel betaal je aan huur of hypotheek voor je zakelijke pand of auto van de zaak. Wat zijn de kosten van je inkopen? Bereken dit per maand en vervolgens voor het hele jaar. Noteer het jaarbedrag.

5. Hou je rekening met de kosten van je pensioen en verzekering van arbeidsongeschiktheid?

Heb je je pensioen geregeld en ontvang je ook een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt? Tel de kosten van je pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering bij elkaar op. Heb je nog niets gedaan aan je pensioen en inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Dan is nu een goed moment om te checken wat de kosten zijn. Hou hiermee rekening bij het controleren van je uurtarief.

6. Tel je gewerkte uren bij elkaar op  

Bereken hoeveel uren je de afgelopen tijd hebt gewerkt aan je onderneming. 

7. Bereken je minimale uurtarief

Bereken met onze tool wat je minimaal per uur moet vragen om privé rond te komen en je zakelijke lasten te betalen.

8. Vergelijk je minimale uurtarief met de tarieven van concurrenten

Is het gemiddelde uurtarief van je concurrenten (veel) hoger? Dan kun je je tarief daarop aanpassen. Is hun inkomen per uur lager dan jouw minimale uurtarief? Bedenk dan een oplossing hiervoor.